Fra Sæby præstegård

31. juli 2019

kl. 10:00-15:00

Sommerudflugt

På denne sommers udflugt besøger vi “Bakkekammen 45” i Holbæk. Det er Danmarks eneste museum for den stil, der kaldes ”Bedre Byggeskik”. Huset var et privat hjem, der blev indrettet i 1929, og det står urørt og fortæller os historien om indretning, stil og valg af materialer fra den tid.

Billedkunstneren Bjørn Nørgaard, som er medlem af støttekomiteen for ”Bakkekammen 45”, har udtalt om huset: ”Den bevægelse i første del af 1900-tallet, der blev til ”Bedre Byggeskik”, var gode arkitekter, der skabte stor og smuk, men enkel arkitektur i gode materialer til hverdagsbrug. I dag hedder det ”Bedre og Billigere boliger eller byggemarked”. Her er ingen arkitektur, ingen plads til smukke og holdbare, men industrielle discount huse. Det er brug og smid væk boliger, over tid spild af ressourcer. Derfor kan ”Bedre Byggeskik” stadig inspirere os i dag”.

Der vil være rundvisning i huset, hvorefter vi kører til Holbæk havn og spiser vores medbragte madpakker og nyder udsigten over vandet. Medbring egen madpakke. Kirken sørger for kaffe og kage. Vi kører i egne biler. Oplys ved tilmelding, om du vil køre eller ønsker kørelejlighed. Man betaler 30 kr. til benzin til den, der kører.

Turen er åben for alle interesserede, uanset hvor man bor.

Tilmelding til Helene W. Rasmussen på [email protected] eller 27 13 98 93.

DATO Onsdag den 31. juli kl. 10.00 til ca. 15.00
STED Vi kører fra Sæby præstegård