Bryllup

Et kirkebryllup er både vielse og velsignelse af et par. Ved brylluppet siger parret ja til at leve som ægtepar og til at elske og ære hinanden.

Et kirkebryllup er juridisk gyldigt på samme måde som en vielse på rådhuset. Brylluppet i kirken foregår som en gudstjeneste med bønner, salmer, bibellæsninger, en vielsestale og velsignelsen. Et kirkebryllup handler altså også om kristen tro, håb og kærlighed.

Ønsker du at holde bryllup i en af kirkerne i Sæby, Gershøj, Kirke Hyllinge. Lyndby, Rye eller Kirke Sonnerup sogne, så kontakt præsten i dit sogn med henblik på en bryllupssamtale. Du finder dine lokale præster her. Sammen med præsten vælger I salmer og drøfter alt det praktiske i forbindelse med vielsen.


Prøvelsesattest
Før vielsen skal I have en prøvelsesattest fra kommunen, som skal afleveres til præsten eller kirkekontoret. I skal udfylde en ægteskabserklæring til kommunen på borger.dk for at få prøvelsesattesten. Attesten viser, at I opfylder betingelserne for at indgå ægteskab. Prøvelsesattesten er gyldig i fire måneder.


Nyt navn?
Hvis I vil ændre navn i forbindelse med jeres bryllup, skal I selv ansøge om det på borger.dk. I kan få hinandens mellem- og efternavne. Indtil tre måneder efter vielsen er det gratis at få foretaget navneændring.


Vidner
Vielsen har juridisk gyldighed. Derfor skal der være to vidner til stede under vielsen. Vidnernes navne og adresser noteres i kirkebogen.

Du kan læse mere om bryllup på folkekirken.dk.