Begravelse/Bisættelse

Det praktiske
Hvis du mister en ægtefælle, familiemedlem eller ven, skal du kontakte sognepræsten eller kirkekontoret i det sogn, hvor den afdøde havde bopæl. Du kan finde kontaktdata på dine lokale sognepræster her.

Du skal aflevere en digital anmeldelse af dødsfaldet til sognepræsten eller kirkekontoret. Den digitale anmeldelse finder du på borger.dk. Her oplyser du, om den afdøde skal begraves eller brændes, og om en præst skal medvirke ved begravelsen. De fleste bruger en bedemand i forbindelse med dødsfald, og bedemænd kan sørge for at anmelde dødsfaldet, hvis I som familie ikke selv ønsker at stå for det.

Ønsker du en kirkelig begravelse, skal du hurtigst muligt aftale en begravelsessamtale med præsten, samt lave aftale om tid og sted for selve begravelsen/bisættelsen. Ved samtalen taler vi grundigt igennem, hvordan selve den kirkelige handling skal foregå.

Begravelsesmyndigheden sørger for at registrere dødsfaldet i CPR og sørger for at Skifteretten får besked.

 

Begravelse/bisættelse af personer der ikke er medlem af Folkekirken
Hvis afdøde ikke var medlem af folkekirken, ses det som udtryk for, at afdøde ikke ønskede en præsts medvirken ved begravelsen/bisættelsen. Vedkommende har således ikke ret til en kirkelig begravelse/bisættelse, men kan blive begravet eller bisat fra et kapel. Her bør man eventuelt tale med en bedemand om de praktiske arrangementer.

Du kan læse mere om kirkelig begravelse på folkekirken.dk.