Sæby Kirke kl. 9.00 Lyndby Kirke kl. 10.00 Kirke Sonnerup Kirke kl. 11.00

19. maj 2024

kl. 09:00-11:00

Pinse – Åndens lyse tid 

Det er en af vores meget fine salmedigtere, Lars Busk Sørensen, der kalder pinsen for ”Åndens lyse tid”.

Pinsen er den tredje af de store højtider i kirken. Jul, påske og pinse er som treklangen af Tro, Håb og Kærlighed.

Først kommer julen som håbets fest. Da vender solen, og lyset begynder at få magt igen, og verdens håb fødes som et lille nyt menneskebarn.

Påsken er troens fest. Solen får atter sin livgivende magt over mørket og kulden.

Til sidst kommer pinsen som kærlighedens fest. Naturen folder sig ud med fuglesang og bøgegrene, og vi fejrer, at Gud sender sin Helligånd. Det betyder, at Gud er til stede i verden som Ånd, – Ånd, der bevæger mennesker, som vinden bevæger bøgegrenes blade. Pinsen er kærlighed­ens fest, og det vil sige, at den er fællesskabets fest, forsoningens fest, forståelsens fest. Pinsedag oplevede disciplene det store kommunikationsunder, da alle forsamlede forstod budskabet fra Gud, uanset sprog og kultur.

Vi holder fælles fejring af pinsen med en perlerække af gudstjenester i 3 af vores kirker, som til sammen vil være som en samlet gudstjeneste.

Alle er velkomne, uanset hvor man bor. Der vil være mulighed for samkørsel fra kirke til kirke i private biler eller for at køre med i bussen, som kirken sørger for. Ønsker du en plads i bussen, er tilmelding nødvendig. Der er tilmelding til Helene på mail [email protected] eller telefon 2713 9893.

DATO Søndag den 19. maj
STED Sæby Kirke kl. 9.00, Lyndby Kirke kl. 10.00, Kirke Sonnerup Kirke kl. 11.00