Rye Kirke

29. maj 2024

kl. 19:00

Øjeblikke af Lykke

En aften med Christina Bjørkøe og Niels Hav

Rye Kirke inviterer til koncert med pianisten Christina Bjørkøe og digteren Niels Hav.

Rye Kirke har netop erhvervet et flygel til kirken. Den allerførste koncert på det nye instrument er tænkt som en festlig indvielse. Derfor kommer en af landets fremmeste pianister, Christina Bjørkøe, og hendes mand digteren Niels Hav til Rye. Ved koncerten byder kirken på et glas, så vi sammen kan fejre ibrugtagningen af flyglet.

Denne særlige aften spiller Christina Bjørkøe uddrag af Fanny Mendelssohns klavercyklus Das Jahr, samt musik af bl.a. Johannes Brahms og Carl Nielsen. 

Niels Hav læser fra digtsamlingen Øjeblikke af Lykke, som nu er ude i 4. oplag. 

Christina Bjørkøe er en af landets mest anerkendte klassiske pianister, tildelt Wilhelm Hansen Fondens Hæderspris. Som 19-årig blev hun optaget på Juilliard School i New York. Efter årene i USA afsluttede hun studierne på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har siden givet talrige koncerter herhjemme og i udlandet. Hun har indspillet mere end 20 CD’er og har bl.a. modtaget Victor Borges Musikpris og P2-prisen.

Niels Hav har udgivet en række digt- og novellesamlinger, og hans poesi er oversat til mange sprog. Digtsamlingen Moments of Happiness er netop udkommet i Vancouver. Han var i Brasilien for at deltage i bogmessen i Rio, da et udvalg af hans poesi udkom i portugisisk oversættelse. Niels Hav har bl.a. modtaget Statens Kunstfonds treårige stipendium. 

DATO Onsdag den 29. maj kl. 19.00
STED Rye Kirke