Kirke Hyllinge kirke

2. maj 2021

kl. 16:00

International virtuos duo

En virtuos duo kommer til Kirke Hyllinge den 2. maj: Demetrios Karamintzas, som spiller obo og engelskhorn og Galya Kolarova på klaveret. Vi kan glæde os til et blandet program med både nyere musik og klassiske værker spillet af to særdeles godt sammenspillede kunstnere. Den græsk-amerikanske oboist Demetrios Karamintzas fra Berlin og den bulgarske pianist Galya Kolarova mødtes ved en musikfestival i 2012. De har været sammen som duo lige siden og har spillet bl.a. i Danmark, Tyskland, Schweiz og Israel. De spiller både klassiske komponisters værker og ny musik, herunder værker skrevet til dem.

Demetrios Karamintzas: Efter at have fået sin kandidatgrad fra The Julliard School of Music i New York blev Demetrios Karamintzas 1. oboist ved symfoniorkesteret i Jerusalem, hvor han har været i syv år. Han har været meget aktiv med Barenboim-Said Foundation og Al Kamandjati musikskolerne i Ramallah og hjalp med at grundlægge det første palæstinensiske ungdomsorkester. Demetrios Karamintzas har spillet som gæsteoboist med mange velkendte orkestre, og har optrådt på talrige festivaler. I 2011 flyttede han til Berlin og spiller nu regelmæssigt i Europa, Nordamerika og Asien. I Berlin har han opbygget en musikskole for især flygtningebørn og har samtidig udviklet sit eget pædagogiske system.

Galya Kolarova: Galya Kolarova er født i Bulgarien i 1985 og uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København samt på ”Accademia Musicale Santa Cecilia” i Bergamo, Italien. Hun har deltaget i mesterkurser hos bl.a. Boris Berman, José Ribera og Leif Ove Andsnes. Galya Kolarova har været prisvinder i internationale konkurrencer i Norge, Danmark, Italien, Israel og Bulgarien og optrådt som solist og kammermusiker over hele verden.

Dato Søndag den 2. maj kl. 16.00
Sted Kirke Hyllinge kirke