Kirkernes kor

Korene i Rye og Kirke Sonnerup

Har du lyst til at synge med andre, eller ved du, at dine børn har lyst, så er det nu, I skal slå til. Kirkerne i Rye og Sonnerup har følgende tilbud til dig:

Lillekor: Lillekor øver hver tirsdag kl. 13.00-14.00 i musiklokalet på Bramsnæsvigskolen og er for børn i 3. og 4. klasse.

Storekor/Ungdomskor: Storekor & Ungdomskor øver hver tirsdag kl. 14.45-16.00 i musiklokalet på Bramsnæsvigskolen og er for børn og unge fra 5. klasse og til gymnasiealderen.

Motetkoret: Motetkoret er kirkernes voksenkor, og vi øver hver torsdag aften i Rye kirke kl. 19.00 – 21.00.

Se mere under Børn og Unge.

Hvis et af korene har din eller dit barns interesse, er du meget velkommen til at kontakte korleder og organist Morten Skjoldan Petersen på telefon 26 51 52 62.

Kortilbud til voksne i Lyndby

Lyndbykoret har et blandet repertoire med vægt på sangen som en fælles oplevelse – og det gode naboskab, og er for alle i Lyndby og omegn uanset alder og kendskab til korsang. Sæsonlængden er ca. 24 uger fordelt ud over efterår og forår.

Koret har adgang til øvefaciliteter i Lyndby og vil lejlighedsvist synge i Lyndby kirke og ved andre lokale arrangementer.

Interesserede sangere er velkomne til at kontakte Lea Klavsen på tlf. 46 43 70 63 og 29 46 16 27 eller e-mail: [email protected]

Dan Hemmer & Miriam Jul Rasmussen

Ad hoc koret

Elsker du at synge? Så giver vi dig nu en god lejlighed til at gøre det i selskab med andre uden, at du skal forpligte dig til fortløbende øve-aftener. Kom og vær med i vores nye tiltag: Ad hoc koret! Ad hoc koret er et lejlighedskor, der synger sammen før en gudstjeneste hver måned. Der kræves ingen særlige forudsætninger – kun lysten til at synge.

Vi mødes i kirken en time før gudstjenesten, og sammen med vores dygtige kirkesanger Miriam Jul Rasmussen og vores dygtige organist Dan Hemmer synger vi forskellige sange, salmer og gospelsange.

Vi glæder os til at synge sammen med en masse andre og få varmet stemmerne godt igennem.

DATO: Onsdag den 30. september kl. 20.00 – 21.00 og søndag den 22. november kl. 10.00 – 11.00
STED: Lyndby kirke og Kirke Hyllinge kirke

ida__dan_web_

Familiekoret 2020

Vær med til Familiekor og lær gode nye salmer med moderne melodier.

For salmedigteren og tidligere sognepræst Lisbeth Smedegaard Andersen er det et vigtigt kriterium, at en salme skal kunne synges af alle. De fleste vil nok nikke ja til, at det er meget sjovere at være med til at synge, når man selv kan synge med. Men ud over at man skal kunne synge med, fordi man kender melodien, mener Lisbeth Smedegaard Andersen tillige, at en salme i sit indhold skal rumme noget alment; en salme må gerne indeholde private erfaringer, men de skal formidles og formuleres på en måde, så alle kan synge med. Man skal som salmedigter være opmærksom på, at man lægger folk ord i munden, har hun sagt.

Af samme grund mener hun, det er nødvendigt, at der digtes nye salmer, fordi de gamle salmer udspringer af en verden, der er anderledes end vores, og hvor man stillede andre spørgsmål, end vi gør. Når verden forandrer sig, og vores liv forandrer sig, vil og skal det påvirke sprog og billeder i en salme.

I 2016 blev der udgivet en ny salmebog, ”100 salmer”, som indeholder, ja, 100 nye salmer, med salmer og melodier skrevet af en lang række moderne salme­digtere og komponister. ”100 salmer” er allerede taget i brug i mange kirker, og når vi i år inviterer til Familiekor, vil der være salmer fra denne fine salmebog på programmet. 

Familiekoret har gennem flere år været holdt i samarbejde mellem kirkerne i Sæby-Gershøj, Kirke Hyllinge, Lyndby og Ferslev-Vellerup, og i år udvides samarbejdet, så Skibby kirke også er med i det. 

Koret er igen i år under kyndig og humørfyldt ledelse af Ida Ellegaard og Dan Hemmer.

Familiekoret er et kor for alle generationer, og man er velkommen til at være med, uanset hvor man bor, og om man kommer sammen med familiemedlemmer, naboer, venner eller med sig selv.  Det vigtigste er lysten til at synge. Koret øver tre gange, og vi får hver gang et måltid mad, som koster 30 kr. pr. person pr. gang. Ellers er det gratis at være med i koret. Familiekoret slutter med at synge med ved en festlig gudstjeneste.

Af hensyn til bestilling af mad er tilmelding nødvendig til Helene på [email protected] eller tlf. 27 13 98 93

DATO: Koret øver torsdage den 23. januar, 30. januar og 6. februar, hver gang kl. 17.00-20.00. Koret synger til gudstjeneste søndag den 9. februar kl. 16.00
STED: Koret øver i Skibby sognegård, Selsøvej 4B, 4050 Skibby. Koret synger til gudstjeneste i Skibby kirke.