1/9 - 3/9 2017 Festivalpladsen nord for Sæby kirke ud til Hornsherredvej.

1. september 2017

kl. 18:00

TRO – økologisk kirkefestival 2017

Vi glæder os til at blænde op for TRO – økologisk kirkefestival for 6. år i træk den første weekend i september i år. Det er ti sogne i henholdsvis Lejre provsti, Roskilde stift og Frederikssund provsti, Helsingør stift, der tilrettelægger og gennemfører festivalen i samarbejde med bl.a. lokale bylaug, skoler, institutioner og foreninger. Festivalpladsen, som ligger på marken nord for Sæby kirke, vil emme af liv og aktivitet, musik og mennesker. Der vil være hyggelige boder, spændende aktiviteter, gudstjeneste i det fri, udstilling og meget mere.

Kirkerne holder økologisk kirkefestival for at sætte fokus på bæredygtighed, glæde over naturens goder og for at være med til at sige, at vi som mennesker må være opmærksomme på at bruge naturens ressourcer med omtanke. Vi vil være med til at formidle, at med kreativitet og opfindsomhed kan vores traditionelle måder at tænke, udnytte og arbejde på fornys, at gammelt og brugt kan blive til nyt.

I festivalens logo indgår en grøn spire. Grøn er håbets farve, sådan har det altid været; grøn er naturens farve, god for øjet og for sindet. Grøn har en oplivende og livsbekræftende virkning på os som mennesker. Og spiren, den er tegn på liv, tegn på nyt liv, på liv der pibler frem; og bladenes placering på spiren, så de danner et kors, er symbol på tro, tro på at livet overvinder alt, at destruktive og livsødelæggende kræfter ikke skal sejre.

Festivalen handler ikke om at pege fingre, men derimod om at pege på muligheder, have indslag til eftertanke, skabe rammerne for glæde og taknemmelighed for alt det, vi har og give os lyst til at passe på det. Og vi gør det, fordi Bibelen rummer en gennemgående opfordring og tilskyndelse til mennesker om at passe på den jord og natur, vi har at leve på, og de mennesker, vi er betroet at leve sammen med. Det er det, vi ønsker at udfolde ved at skabe rammerne for et godt fællesskab, gode oplevelser og med fokus på eftertanke og omtanke i vores ressourceforbrug.

Klik her og se programmet på festivalens hjemmeside.