Parkeringspladsen ved Sæby kirke

18. juli 2018

kl. 10:00

Sommerudflugt til Vallekilde og Havnsø i Odsherred

Vallekilde blev i 2017 kåret som årets landsby af Landdistrikternes Fællesråd og foreningen Landsbyerne i Danmark. Det er ikke nyt, at Vallekilde gør sig bemærket som en landsby med virkelyst og skabertrang. I 1860’erne blev Vallekilde højskole grundlagt af Ernst Trier, og i 1882 blev Vallekilde valgmenighedskirke taget i brug. 

Vallekilde højskole startede 1. november 1865 med et elevhold i ”den fine stue” på Peder Frederiksens gård. Det gik så godt, at man var nødt til at skaffe mere plads, og man havde held til at købe et stykke jord, hvor den nuværende højskole ligger, ca. 500 meter fra Frederiksens gård. 

Vi går tur i den hyggelige landsby og hører om den, og vi finder et godt sted, hvor vi kan spise vores medbragte madpakker. Tag madpakke og drikke med til dig selv. Fra Vallekilde kører vi til Havnsø, hvor vi nyder en kop kaffe og et stykke kage. Kirken sørger for kaffe og kage. 

Turen er åben for alle interesserede, uanset hvor man bor. Vi kører i private biler, og når du melder dig til, skal du sige, om du kan køre, eller om du ønsker kørelejlighed med en anden. Det koster 30 kr. at deltage i turen, og beløbet går til benzin til dem, der kører. Tilmelding til Helene W. Rasmussen på [email protected] eller 27 13 98 93.

 

DATO Onsdag den 18. juli

STED  Parkeringspladsen vest for Sæby kirke kl. 10.00. Hjemkomst ca. kl. 15.00