Kirke Hyllinge kirke

22. oktober 2015

kl. 19:30

SANGAFTEN MED LARS BUSK SØRENSEN

Lars Busk Sørensen begyndte allerede som helt ung at skrive digte og fik flere samlinger udgivet. Med årene blev digtene mere og mere præget af kristen tankegang og kristne begreber, og i 1979 skrev han det første digt, som han vovede at kalde en salme. Siden er det blevet til mere end 200, hvoraf tre står i Den Danske Salmebog, fem i Højskolesangbogen – og adskillige andre rundt om i forskellige sangbøger.

Lars Busk Sørensen bilder sig ikke ind at kunne skrive bedre eller smukkere end de store gamle salmedigtere, men han kan skrive nutidigt, og det, mener han, er vigtigt:

“for hvis mennesker skal kunne føle sig hjemme i kirken, må i hvert fald en del af salmerne være skrevet i deres eget nutidige sprog og afspejle den virkelighed, det verdensbillede og den samfundsforståelse, der er deres.”

Han lægger desuden vægt på, at en salme er et stykke poesi – og ikke blot dogmatik sat på vers:

“Det er ikke nok, at salmen kan få os til at tænke over noget, den skal også engagere vores følelsesliv og sættes vores fantasi i bevægelse. Er den ikke i stand til det, tager vi den ikke til os, så synger vi den ikke med hjertet. Og så kan den for resten være aldrig så teologisk rigtig og from og velment.”

Lars Busk Sørensen har blandt andet skrevet konfirmandernes ynglingssalme Uberørt af byens travlhed og den smukkeste efterårssalme Nu står der skum fra bølgetop.

På sangaftenen vil det være Lars Busk Sørensens kone Bodil Busk Sørensen, der spiller klaver. Hver måned skriver Lars Busk Sørensen et nyt digt til sin ægtefælle gennem snart 60 år. Parret fortalte i et interview, at de oplever kærligheden som kronisk, og taknemmeligheden er en grundtone i deres fælles liv. Lars Busk Sørensen kan hverken spille eller synge, men det kan hans kone, og de har holdt mere end 100 foredrag rundt om i landet.