Kirke Hyllinge kirke

14. august 2022

kl. 10:00

Musikgudstjeneste med Mads Granum kvintet

Kvintettens seneste album (2021) Stille eksplosioner, med ti nye jazzsalmer og sange lavet i samarbejdet mellem Mads Granum og en perlerække af tidens bedste danske salmedigtere.

Albummet er en opfølger til succesalbummet Med favnen fuld af kærlighed fra 2017, der siden udgivelsen har gjort Mads Granum til storleverandør af salmer til den Danske Højskolesangbog, hvor tre af salmerne er blevet optaget, ligesom flere numre er optaget i den Islandske Salmebog, Kirkesangbogen og 100 Salmer.

Komponist og jazzpianist Mads Granum er da også en af Danmarks mest markante fornyere af den kirkemusiske tradition, hvor han med udgangspunkt i sine jazzrødder leverer egne fortolkninger af kirkemusik og den nordiske salmetradition. Derudover har han bl.a. dannet musikalsk makkerpar med Thomas Eje siden 2013, spillet keyboard i Linie 3 og optrådt til Kronprinsens 50-års fødselsdag.

Hans rytmiske orgelpræludier bliver spillet af organister så langt væk som USA, Australien, Rusland og New Zealand. Med udgivelsen af Stille eksplosioner er han nu tilbage med 10 helt nye og smukke numre bestående af 8 jazzsalmer og 2 sange med melodier af ham selv og tekster af tidens bedste danske salmedigtere: Ida Auken, Lisbeth Smedegaard-Andersen, Holger Lissner, Pia Juul, Sara Futtrup, Iben Krogsdal og Christiane Gammeltoft-Hansen.

Et strejf af vildskab i hænderne på Mads Granum, der er fjerde generation af organister i sin familie, betyder kombinationen af jazz og nye salmedigte, at den smukke og kirkelige musik blandes med et strejf af jazzens vildskab og improvisation, hvor saxofon, kontrabas, trommer, klaver og vokal giver nutidigt liv til de moderne sangtekster.

Selv beskriver Mads Granum, der er uddannet jazzpianist fra Berkeley, resultatet af sit nyskabende arbejde med den traditionsrige kirkemusik således: ”Vores fortolkning af ny kirkemusik giver lytterne en intens oplevelse og byder på en levende, musikalsk rejse, hvor man i bedste fald kommer i kontakt med dybderne i sig selv.”

Line-up til musikgudstjenesten:

Regitze Glenthøj: vokal
Mads Hansen: saxofon
Mads Granum: piano
Thomas Ovesen: kontrabas
Ricco Victor: trommer

Kvintetten får denne dag også selskab af kirkens eget musikpersonale:

Helene Dahl: vokal
Dan Hemmer: Hammondorgel

Tid Søndag den 14. august kl. 10.00
Sted Kirke Hyllinge kirke