Rye kirke

25. marts 2020

kl. 19:30

Litteraturaften med …

forfatter Jesper Wung-Sung

I foredraget fortæller Jesper Wung-Sung om sin roman ”En anden gren”, der handler om hans oldeforældre San og Ingeborg Wung-Sung.

Tivoli åbnede i 1902 dørene for en eksotisk og spektakulær udstilling: Den kinesiske landsby, hvor man kunne opleve ægte kinesere, som var kommet direkte til København fra Canton, Shanghai og Hong Kong. Som publikum fik man mulighed for at se dem arbejde, tilberede mad og underholde, og i programmet stod der, at det var “aldeles forbausende og grænser til det utrolige, hvad en Kineser kan udholde af legemlige Pinsler”. 

Blandt de udstillede kinesere var San Wung-Sung. Og en af gæsterne var Ingeborg Danielsen.

San og Ingeborg forelskede sig i hinanden, og forholdet vakte stor skandale. Kvinder, der omgikkes kinesere, betragtedes som halvkvinder. Men Ingeborg var Ingeborg, og det grænsede til det utrolige, hvad hun kunne udholde for den mand, som hun elskede.

I sit foredrag fortæller Jesper Wung-Sung om tilblivelsen af sin roman og om, hvorfor det tog ham 20 år at skrive den.

I 2018 modtog han boghandlernes Gyldne Laurbær for romanen.

Jesper Wung-Sung er født i 1971 i Marstal på Ærø. Han har studeret litteratur, engelsk og dansk på Københavns universitet.

Jesper Wung-Sung debuterede i 1998 med novellesamlingen ”To ryk og en aflevering”, og for den vandt han Bogforums debutantpris. Hans første roman ”Kender du ikke akkusativ” udkom året efter. Jesper Wung-Sung har over 30 udgivelser bag sig. 

Efter foredraget vil bibliotekar Helen Bruus og sognepræst Birgit Svendsen stille et par indledende spørgsmål, hvorefter ordet er frit.

Foredraget er et fælles arrangement mellem Lejre-bibliotekerne og læsekredsen i Rye præstegård.

DATO: Onsdag den 25. marts kl. 19.30
STED: Rye kirke