Rye præstegård

26. februar 2020

kl. 19:30

Læsekredsen – 2

Den næste gang vi mødes er onsdag den 26. februar, hvor vi læser Bergsveinn Birgissons roman ”Et landskab er aldrig tåbeligt” 

I en lille flække ved Geimundsfjord i det nordvestlige Island driver en lille gruppe mænd fiskeri fra deres kuttere. Den yngste af dem, Halldor, er vokset op i Reykjavik, men rejste som ung nordpå til fiskerlejet.

Halldor skriver dagbog om hverdagen i det lille samfund, hvor han føler sig tryg samtidig med, at han har en tiltagende fornemmelse af, at livet er et andet sted! I håb om at få kærligheden til at komme til Geimundsfjord indrykker han en annonce om en husholderske i hovedstadsavisen, og det sætter skub i tingene….

Bergsveinn Birgisson, der er født 1971 i Island, debuterede 1992 med digtsamlingen Íslendingurinn. Hans første roman – som er aftenens bog – ”Et landskab er aldrig tåbeligt”, udkom i 2003 (på dansk i 2017 i Kim Lembeks oversættelse). Siden fulgte ”Svar på Helgas brev” (dansk 2012), der blev nomineret til Nordisk Råds litteraturpris og udgivet i en lang række lande. Birgisson har skrevet flere prosaværker, bl.a. ”Den sorte viking”, der blev en stor succes i Norge. Han har en doktorgrad i norrøn filologi og er bosat i Bergen.

DATO: Onsdag den 26. februar kl. 19.30
STED: Rye præstegård