Kirke Hyllinge Kirke

25. september 2022

kl. 16:00

Klaverkoncert med Morten Heide

Morten Heide – dirigent og pianist – kommer fra Odense, hvor han er uddannet kordirigent og koncertpianist. Han debuterede som pianist fra solistklassen i 2010 med en række anmelderroste debutkoncerter flere steder i Danmark. 

Morten har perspektiveret sin pianistuddannelse med deltagelse i flere mesterkurser samt klaverstudier i Hamborg. Morten Heide har desuden en kandidatgrad i klassisk kor- og ensembleledelse fra Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole (SMKS), og en mastergrad i korledelse fra Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. 

Som pianist har Morten Heide en særlig interesse for den ukendte eller lidet spillede klavermusik, og det er den han utrætteligt programsætter for at fremvise undervurderede eller oversete kvaliteter i musikken. 

Som den første danske pianist har Morten Heide indspillet hele Olivier Messiaens enorme og krævende klaverværk ”Tyve betragtninger over Jesusbarnet”, som han arbejdede intensivt på under Yvonne Loriod-Messiaens vejledning. Vi kommer ved denne koncert til at høre udvalgte stykker herfra samt musik fra komponistforeningen Komvest. Herunder vil han modstille satser om Jesusbarnet af Messian med satser fra Timothy Baxters klaversuite The Nativity.  Morten har som dirigent også indspillet en CD med Jysk Akademisk Kor: i 2013 udgav de cd’en med sonetkransen ”Nu lægger vinden sig i verdens haver” for recitator, strygekvartet, sopransolist og kor, komponeret af Per Skriver med tekster af Lisbeth Smedegaard Andersen. 

Fri entré.

Tid Søndag den 25. september kl. 16.00
Sted Kirke Hyllinge Kirke