Sæby præstegård og kirke

15. december 2019

kl. 12:00-16:00

Julemarked & julegudstjeneste

Kom til det hyggelige julemarked og til julegudstjeneste i Sæby præstegård og kirke og mærk, hvordan julestemningen breder sig i sind og krop.

Det foregår 3. søndag i advent, den 15. december. Julemarkedet er fra kl. 12-16, julegudstjenesten begynder kl. 16.

Forestil dig duften af julebag, lyden af jazzede julesalmer, smagen af god hjemmelavet glögg, og se for dig den smukke præstegård pyntet smukt op med gran og hjerter og røde bånd.

På gårdspladsen vil der være boder med loppefund, genbrug, hjemmestrik, friskslynget honning fra Gershøj, fru Olsens hjemmelavede kryddersalt, Smedegårdens velsmagende marmelader, fru Dissings friskbagte æbleskiver, hjemmelavede flødeboller, Nanas keramik, tømrer Prebens flotte drejede træfigurer og meget mere.

I de kreative boder kan du folde engle af farverige muffin forme eller af bladet fra en gammel salmebog. Du kan filte dit eget julepynt. Du kan lave den fineste juledekoration, med hjælp og fif fra Eva, som er professionel blomsterbinder. Tag gerne din yndlingsskål eller –fad med til at lave din dekoration i. Eller få en af de frasorterede træklodser fra gulvet i præstegårdens konfirmandstue blev lagt og lav din dekoration på den. Nana, som mange vil kende fra TRO-festivalens kreaværksted, åbner også sit værksted til julemarkedet.

Bliver du sulten, kan der købes dejlig julepølse med frisksnittet rødkål, hjemmelavet æblekompot og et stykke hjemmebagt brød til. Eller du kan købe dig en varm og velsmagende hjemmelavet glögg.

Der vil være amerikansk lotteri med flotte præmier, doneret af alle med bod på markedet og fra vores sponsorer, Gershøj kro, Kino i Skibby, Klimashop og Honning og Flora. Indtægt fra lotteriet går ubeskåret til Børnesagens Fællesråd, som bl.a. uddeler julestipendier, julehjælp, konfirmationsstipendier og fritidsstipendier til danske børn og familier. Tak for alle bidrag.

På gårdspladsen vil der i løbet af eftermiddagen blive spillet julesalmer med sprøde jazzede klange. Og når mørket falder på, er der Luciaoptog, som leder os fra julemarkedet til julegudstjenesten i kirken. Vi skal synge gode gamle, kendte julesalmer, og der bliver også et par nye moderne af slagsen. Trollekoret medvirker ved gudstjenesten, så der er næsten garanti for, at taget kommer til at løfte sig på den fine gamle kirke, når alle stemmer lægger sig sammen.

DATO: Søndag den 15. december, julemarked fra kl. 12.00-16.00. Vi følges til gudstjeneste, der begynder kl. 16.00
STED: Sæby præstegård og kirke