Den Gamle Skole i Kirke Såby

3. februar 2015

kl. 19:00

Filmklubben Bergman viser “Oslo, 31.august”

Filmklubben Bergmann åbner dørene igen tirsdag den 3. februar, hvor vi ser filmen Oslo 31. august instrueret af den norske filminstruktør Joachim Trier. Filmen havde premiere i august 2011.

Anders Danielsen Lie spiller den højtbegavede narkoman Anders, der har været igennem et sejt og opslidende rehabiliteringsforløb på landet. Nu begynder udslusningen, og det såkaldt almindelige liv truer. Anders skal til jobsamtale på et forlag, men bruger også dagen til at besøge gamle venner, som han ikke har set i lang tid- alt sammen overskygget af den voldsomme længsel efter narkorusen.

Fortabelsen ligger lige for, tungsindigheden er overvældende. Filmens ærinde er, at vi skal stifte bekendtskab med den ensomhed og fortrydelse, der ustandselig tynger ham. Fortiden med alle de spildte muligheder og mennesker, han har svigtet.

Oslo 31. august er ikke som de fleste film om stofmisbrug. Men den lægger ikke skjul på, hvor det hele peger hen. At begynde forfra er ikke nemt – alt for ofte leder det til at slutte forfra igen.