Festivalpladsen nord for Sæby kirke og præstegård

3. september 2021

kl. 20:00

Under åben himmel – grøn kirkefestival

Det er i år 10 år siden, vi holdt TRO – økologisk kirkefestival for første gang på marken nord for Sæby kirke og præstegård. I år er det lidt som en ny begyndelse efter corona har været årsag til, at vi ikke har kunnet samles i meget lang tid, heller ikke til festival.

Festivalen får nyt navn
Festivalen, som bliver arrangeret af de 10 kirker i Ferslev, Vellerup, Skibby, Kirke Hyllinge, Lyndby, Sæby, Gershøj, Herslev, Gevninge og Kornerup har gennem alle årene haft økologi som sit omdrejningspunkt. I de forløbne år har festivalen haft forskellige fokusområder, som fx madspild, vand, genbrug, plasticforbrug. Paletten har altså været bredere end, hvad der hører hjemme under overskriften ”økologi”, og derfor har vi valgt at give festivalen et nyt navn: Under åben himmel, Grøn kirkefestival.

Når kirkerne holder festival med en grøn vinkel, er det for at samles om glæden ved den mangfoldighed af skønhed, ressourcer og oplevelser naturen har at byde på for os som mennesker, samtidig med vi ønsker at hejse flaget for, at vi skal omgås naturen med omtanke og ansvarlighed – for vores egen, for fællesskabets og for vores efterkommeres skyld.

Festivalen i år
Festivalen kommer til at strække sig over 3 dage, fredag-søndag, som tidligere år. Det bliver med et mindre program, end det har været tidligere, da det fortsat kan være uvist, hvad og hvor meget vi kan samles om denne sensommer. Vi glæder os til at invitere til færre, men gode kvalitetsoplevelser til årets festival. Der kan komme flere programpunkter til hen over sommeren, så hold øje på festivalens hjemmeside (underaabenhimmel.nu), kirkernes sociale medier, opslags-tavler og lokale aviser.

Program

Fredag den 3. september

Klokken 20.00
Koncert med Billy Cross
Festivalpladsen nord for Sæby kirke og præstegård

 

Lørdag den 4. september

Klokken 9.00
Open Air morgenandagt og morgenbrød
Verdens Ende, i bunden af Birkebækvej i Vellerup sommerby

Klokken 13.00
Andagt og Sæby-Gershøj Camino
Sæby kirke

Klokken 15.00-17.00
Open Air arrangement for konfirmander
Festivalpladsen nord for Sæby kirke og præstegård

 

Søndag den 5. september

Klokken 11.00
Fælles festgudstjeneste
Festivalpladsen nord for Sæby kirke og præstegård