Festivalpladsen nord for Sæby kirke og præstegård

3. september 2021

kl. 20:00

Under åben himmel – grøn kirkefestival

Det er i år 10 år siden, vi holdt TRO – økologisk kirkefestival for første gang på marken nord for Sæby kirke og præstegård. I år er det lidt som en ny begyndelse efter corona har været årsag til, at vi ikke har kunnet samles i meget lang tid, heller ikke til festival.

Festivalen får nyt navn
Festivalen, som bliver arrangeret af de 10 kirker i Ferslev, Vellerup, Skibby, Kirke Hyllinge, Lyndby, Sæby, Gershøj, Herslev, Gevninge og Kornerup har gennem alle årene haft økologi som sit omdrejningspunkt. I de forløbne år har festivalen haft forskellige fokusområder, som fx madspild, vand, genbrug, plasticforbrug. Paletten har altså været bredere end, hvad der hører hjemme under overskriften ”økologi”, og derfor har vi valgt at give festivalen et nyt navn: Under åben himmel, Grøn kirkefestival.

Når kirkerne holder festival med en grøn vinkel, er det for at samles om glæden ved den mangfoldighed af skønhed, ressourcer og oplevelser naturen har at byde på for os som mennesker, samtidig med vi ønsker at hejse flaget for, at vi skal omgås naturen med omtanke og ansvarlighed – for vores egen, for fællesskabets og for vores efterkommeres skyld.

Festivalen i år
Festivalen kommer til at strække sig over 3 dage, fredag-søndag, som tidligere år. Det bliver med et mindre program, end det har været tidligere, da det fortsat kan være uvist, hvad og hvor meget vi kan samles om denne sensommer. Vi glæder os til at invitere til færre, men gode kvalitetsoplevelser til årets festival. Der kan komme flere programpunkter til hen over sommeren, så hold øje på festivalens hjemmeside (underaabenhimmel.nu), kirkernes sociale medier, opslags-tavler og lokale aviser.

Program

Fredag den 3. september kl. 17
Festivalpladsen åbner. Kom og hyg jer på den hyggelige festivalplads. Der er åbent for salg af mad og drikke, kaffe og is, og halmlegepladsen står klar til legeglade børn.

Fredag den 3. september kl. 18
Festivalen åbner – festivalkoret synger i Halmkirken

Fredag den 3. september kl. 18.30
Koncert i Halmkirken med Pia Raug – 40 års jubilæumskoncert for udgivelsen af albummet ”Det”. Tekster af Inger Christensen, sat i musik af Pia Raug

Fredag den 3. september kl. 20.00
Koncert i Halmkirken med Billy Cross trio, med Flemming Ostermann på bas, Mik Schack på vaskebræt, og denne aften Dan Hemmer på hammondorgel.

Lørdag den 4. september kl. 9.00
Morgenandagt ved Verdens Ende i Vellerup sommerby for enden af Birkebækvej med udsigt over Isefjorden

Lørdag den 4. september kl. 13.00
Andagt i Sæby kirke optakt til naturvandring Sæby-Gershøj-Caminoen. Vandringen er ca. 9 km med stop og forfriskning ved Gershøj kirke

Lørdag den 4. september kl. 15
Festivalpladsen åbner. Kom og hyg jer på den hyggelige festivalplads. Der er åbent for salg af mad og drikke, kaffe og is, og halmlegepladsen står klar til legeglade børn.

Lørdag den 4. september kl. 15-17
Linda Andrews, gospelsangerinde, vinder af X-Factor i 2009 holder gospelworkshop i Halmkirken for konfirmander

Lørdag den 4. september kl. 17
Gospel-andagt i Halmkirken kom og hør konfirmanderne

Lørdag den 4. september kl. 17.30
Koncert i Halmkirken med Sofus Jul Rasmussens trio

Lørdag den 4. september kl. 18.45
Fællessang i Halmkirken fra Højskolesangbogen

Lørdag den 4. september kl. 20.15
Koncert i Halmkirken med Tamra Rosanes og hendes trio

Søndag den 5. september kl. 11.00
Festgudstjeneste i Halmkirken efterfulgt af kirkekaffe og tak for i år