Praktikant i Kirke Hyllinge og Lyndby

Hej!

Mit navn er Mikkel Stub, jeg er 27 og i den kommende tid har jeg fået fornøjelsen af at skulle være praktikant i Kirke Hyllinge og Lyndby. I den anledning vil jeg her skrive et par ord om mig selv.

Det var med stor glæde, da jeg fik at vide, at jeg skulle til et sogn i Hornsherredområdet, for det er faktisk, hvor jeg selv er vokset op. Jeg blev født i Græse Bakkeby, men flyttede siden til Kyndby og så til Skibby. Sidenhen brugte jeg nogle af mine teenageår omkring Helsingør, hvor jeg tog min gymnasiale uddannelse, inden jeg flyttede til København, for at studere teologi. Der bor jeg endnu sammen med min kæreste Maria, der er kunsthistoriker og næsten færdiguddannet som lærer.

Mit teologiske fokus ligger særligt på kirkehistorie og dogmatik, hvilket udmundede i, at jeg skrev speciale om relationen mellem Frankeriget og pavekirken i den tidlige middelalder. Med andre ord, så jeg altså nærmere på den tidligste udvikling af det Europa, vi kender i dag. Pastoralt interesserer jeg mig især for den gudstjenestelige liturgi, for alt det der bimler og bamler, alt det mystiske, i højmessen. Ritualerne og brugen af kirkens rum, ser jeg i det henseende, som lige så væsentlig kommunikation som prædikenen.

Tilbage er kun at sige, at jeg glæder mig ualmindeligt meget til at lære sognet og præstegerningen bedre kende i den kommende tid.