Julehjælp – på flere måder

I mange år har vi i Kirke Hyllinge og Lyndby tilbudt julehjælp til menne­sker, der bor i vores to sogne. Menigheds­rådene har samlet ind i løbet af året og har selv bidraget til at kunne uddele julekurve til dem, der ikke har så meget at gøre godt med og for hvem, julen kan være en hård tid økonomisk.

I flere år – ja selv under coronaned­luk­­ningen – har vi sam­arbejdet med Rema1000. Købmanden i den dengang nyåbnede Rema1000, Flemming Braasch, henvendte sig til os, og vi begyndte et nyt samarbejde. Vi købte gavekort i Rema1000 til de personer, der havde søgt om julehjælp – og Rema1000 donerede et gavekort. Derudover donerede Slagter Anders flæskestege ved siden af gavekortene. 

Vi kan også tilbyde julehjælp, der går uden for vores sognegrænse, for Rema1000 har valgt at donere deres overskuds­mad til os, så vi kan dele poser med mad ud lillejuleaften også til personer, der ikke bor i vores sogne. Rema1000 holder lukket alle juledagene, så den 23. december kører Flemming Braasch alle overskudsvarer ned i Kirke Hyllinge præstegård, hvor vi fordeler varerne i poser, der kan afhentes efter aftale.

Derudover stiller Flemming Braasch en indkøbsvogn op i december måned, hvor kunderne kan lægge varer til vores julehjælp. Det gjorde han for første gang for fire år siden, og det er helt utroligt, så mange varer kunderne har doneret.

Vi er meget taknemmelige for sam­arbejdet med Rema1000 og for alle de varer, som er blevet lagt i indkøbsvognen.