Julehjælp – på flere måder

I mange år har vi i Kirke Hyllinge og Lyndby tilbudt julehjælp til mennesker, der bor i vores to sogne. Menighedsrådene har samlet ind i løbet af året og har selv bidraget til at kunne uddele julekurve til dem, der ikke har så meget at gøre godt med og for hvem, julen kan være en hård tid økonomisk.

I flere år – ja selv under coronanedlukningen har vi samarbejdet med Rema1000. Bestyreren af den nyåbnede Rema1000, Flemming Braasch, henvendte sig til os, og vi begyndte et nyt samarbejde. Vi købte gavekort i Rema1000 til de folk, der havde søgt om julehjælp – og Rema1000 donerede et gavekort.

Derudover donerede Slagter Anders flæskestege ved siden af gavekortene. Men i alle årene har vi ikke haft mulighed for at hjælpe uden for vores sognegrænser, hvilket har betydet, at vi har måttet sige nej til de folk, der har søgt fra blandt andet Sæby-Gershøj eller Rye-Kirke Sonnerup. Det behøver vi heldigvis ikke mere, for Rema1000 har valgt at donere al deres overskudsmad til os, så vi kan dele poser med mad ud lillejuleaften også til personer, der ikke bor i vores sogne. Rema1000 holder lukket alle juledagene, så den 23. december kører Flemming Braasch alle overskudsvarer til afhentningsstedet, hvor vi så fordeler varerne i poser, der kan afhentes efter aftale.

Derudover stiller Flemming Braasch en indkøbsvogn op i december måned, hvor kunderne kan lægge varer til vores julehjælp. Det gjorde han for første gang for tre år siden, og det var helt utroligt, så mange varer kunderne donerede.

Vi er meget taknemmelige for samarbejdet med Rema­1000 og for alle de varer, som lægges i indkøbsvognen.

 

Julehjælp – Kirke Hyllinge og Lyndby

Julen er glædens tid, men ikke for alle. Hvis man ikke har råd til at holde juleaften for sig selv og sin familie, kan glæden være svær at finde. Derfor hjælper menighedsrådene i Kirke Hyllinge og Lyndby lokale medborgere uden de store midler. Har du brug for en julekurv, eller kender du måske en, der kunne trænge til noget hjælp til julemaden, så henvend dig til sognepræst Mette Merrald på [email protected] Helst inden den 12. december.

Bor du uden for vores to sogne, kan du søge om julehjælp i form af overskudsvarer fra Rema1000. Henvend dig til sognepræst Mette Griffenfeldt Merrald på [email protected]. Helst inden 12. december.