Julehjælp på flere måder og i flere sogne

I år begynder vi et nyt samarbejde omkring julehjælp. I mange år har vi i Kirke Hyllinge og Lyndby tilbudt julehjælp til mennesker, der bor i vores to sogne. Menighedsrådene har samlet ind i løbet af året og har selv bidraget til at kunne uddele julekurve til dem, der ikke har så meget at gøre godt med og for hvem, julen kan være en hård tid økonomisk. Fra i år er menighedsrådene i Rye og Kirke Sonnerup og i Sæby og Gershøj med i julehjælpen.

I flere år – ja selv under coronanedlukningen har vi samarbejdet med Rema1000. Bestyreren af den nyåbnede Rema1000 Flemming Braasch henvendte sig til os, og vi begyndte et nyt samarbejde. Derudover donerede Slagter Anders flæskestege. I år donerer Michael Bjerre Ascanius fra Meny også hjælp.

I år har vi indledt nyt samarbejde, hvilket betyder, at der stilles indkøbsvogne op i Rema1000, i Meny, SPAR i Borrevejle og Netto i Ejby, som folk kan lægge varer i til hjælp til julehjælp i december.

Vi er meget taknemmelige for samarbejdet med alle butikkerne og for alle de varer, folk lægger i indkøbsvognene.

Derudover kan vi også tilbyde julehjælp i form af overskudsmad, for Rema1000 har valgt at donere alt deres overskudsmad til os, så vi kan dele poser med mad ud lillejuleaften til folk, der bor i vores 6 sogne. Rema1000 holder lukket alle juledagene, så den 23. december kører Flemming Braasch alle overskudsvarer ned i Kirke Hyllinge præstegård, hvor vi så fordeler varerne i poser, der kan afhentes efter aftale.

 

Julehjælp i 2023

Julen er glædens tid, men ikke for alle. Hvis man ikke har råd til at holde juleaften for sig selv og sin familie, kan glæden være svær at finde. Derfor hjælper menighedsrådene i vores sogne medborgere uden de store midler. Så har du brug for en julekurv, eller kender du måske en, der kunne trænge til noget hjælp til julemaden, så henvend dig til din lokale sognepræst. Helst inden den 12. december.

For Kirke Hyllinge og Lyndby til sognepræst Mette Merrald på [email protected]

For Rye og Kirke Sonnerup til sognepræst Mette Marie Ladekær Gräs på [email protected]

For Sæby og Gershøj til sognepræst Helene Rasmussen på [email protected]