Julehjælp i Kirke Hyllinge og Lyndby 2020

I mange år har vi i Kirke Hyllinge og Lyndby tilbudt julehjælp til mennesker, der bor i vores to sogne. Menighedsrådene har samlet ind i løbet af året og har selv bidraget til at kunne uddele julekurve til dem, der ikke har så meget at gøre godt med og for hvem, julen kan være en hård tid økonomisk.

Forrige år fik vi så en helt uventet mulighed. Bestyreren af den nyåbnede Rema1000 Flemming Braasch henvendte sig til os, og vi begyndte et nyt samarbejde. Vi købte gavekort i Rema1000 til de folk, der havde søgt om julehjælp – og Rema1000 donerede et gavekort. Derudover donerede Slagter Anders flæskestege ved siden af gavekortene.

Men i alle årene har vi ikke haft mulighed for at hjælpe uden for vores sognegrænser, hvilket har betydet, at vi har måttet sige nej til de folk, der har søgt fra blandt andet Sæby-Gershøj eller Rye-Kirke Sonnerup. Det behøver vi heldigvis ikke mere, for Rema1000 har valgt at donere al deres overskudsmad til os, så vi kan dele poser med mad ud lillejuleaften til folk, der ikke bor i vores sogne. Rema1000 holder lukket alle juledagene, så den 23. december kører Flemming Braasch alle overskudsvarer ned i Kirke Hyllinge præstegård, hvor vi så fordeler varerne i poser, der kan afhentes efter aftale.

Derudover stiller Flemming Braasch en indkøbs­vogn op i december måned, hvor folk kan lægge varer til vores julehjælp. Det gjorde han for første gang for to år siden, og det er helt utroligt så mange varer, der er blevet doneret.

Vi er meget taknemmelige for samarbejdet med Rema1000 og for alle de varer, som folk har lagt i indkøbsvognen.

Julehjælp i Kirke Hyllinge og Lyndby 2020

Hvis man ikke har råd til at holde juleaften for sig selv og sin familie, kan juleglæden være svær at finde. Derfor hjælper menighedsrådene i Kirke Hyllinge og Lyndby lokale medborgere uden de store midler. Så har du brug for hjælp til julemaden – eller kender du måske nogen, der har – så henvend dig til sognepræst Mette Merrald på [email protected] Helst inden den 8. december.

Både beboere i vores to sogne og også beboere i de andre sogne kan søge om julehjælp i form af overskudsvarer fra Rema1000.