14. marts 2021

kl. 09:00-15:30

Vi samler ind

– til verdens fattigste den 14. marts. 

Vær med, når Folkekirkens Nødhjælps Sogneindsamling løber af stablen søndag den 14. marts 2021. Sammen gør vi en forskel for mennesker i yderste nød

Lige nu står problemerne i kø for verdens fattigste. 

Mens klimaforandringernes konsekvenser er en realitet, har corona-pandemien været med til at forværre problemer, der eksisterede i forvejen. Sult, ulighed og konflikter. 

Som næstekærlige mennesker må vi ikke vende det blinde øje til verdens fattigste, der mere end nogensinde har brug for en håndsrækning. I stedet må vi bevare håbet og troen på, at vi kan gøre en forskel. 

Det får du helt konkret mulighed for søndag den 14. marts, hvor vi samler ind til verdens fattigste. Her stemmer vi dørklokker på vegne af mennesker, der ikke selv har muligheden for at bede om hjælp. 

Klimaproblemer øverst på listen

I tørkeplagede lande som Etiopien, Sydsudan og Zimbabwe sulter millioner af mennesker, fordi høst-en slår fejl år efter år. I lande som Nepal, Bangladesh og Myanmar forsvinder livsgrundlaget, når voldsom regn skyller jorden væk.

Klimaforandringerne er her allerede – de er bare ikke særlig ligeligt fordelt på verdensplan. Det er verdens fattigste, der rammes hårdest af konsekvenserne. Mennesker, der i forvejen ingenting har.

Folkekirkens Nødhjælp har ydet nødhjælp til mennesker i snart 100 år, længe før klimaforandringerne kom på dagsordenen. Derfor ved vi også godt, at der altid har været naturkatastrofer – men aldrig i det omfang, vi oplever nu.

Vi må handle nu, hvis vi skal redde liv. I verdens fattigste lande er der brug for konkret hjælp til at håndtere tørke og oversvømmelser. Hjælp til at overkomme de orkaner, der kun bliver voldsommere og voldsommere år for år. 

Når vi samler ind den 14. marts, går pengene blandt andet til klimahjælp som:

Træplantning, der modvirker jordskred og kan bremse voldsomme oversvømmelser

Vandpumper og vandrensningsanlæg, som sikrer folk rent drikkevand

Køkkenhaver og nye afgrøder, der kan klare tørke og omskifteligt vejr.

Vi opfordrer alle – børn som voksne – til at gå en tur for verdens fattigste søndag den 14. marts, når Folkekirkens Nødhjælp afholder Sogneindsamling.