7. juni 2020

kl. 08:30-18:00

Sommerudflugt

Tag med på tur til Holtug kirke og Gjorslev gods

Kirkerne i Sæby og Gershøj inviterer i år på udflugt til Stevns til de to seværdigheder, Holtug kirke og Gjorslev gods. De to steder har fra gammel tid været nært forbundne, idet kirken har hørt ind under godset frem til 1910, hvor kirken overgik til selveje.

Gjorslev gods blev opført i slutningen af 1300-tallet af Peder Jensen Lodehat, som var biskop i Roskilde. Godsets hovedbygning er formet som et latinsk kors med de tre korte arme mod nord, øst og vest og den lange arm i syd.

Gjorslev gods er landets største og bedst bevarede middelalderbygning, der ikke blev bygget med et kirke­ligt formål, da det blev grundlagt.

Dagen indledes med gudstjeneste i Holtug kirke. Efter at have spist gode sandwich fra slagter Anders til frokost, er der rundvisning på Gjorslev gods. Efter rundvisningen nyder vi en god kop kaffe med kage til, og derefter går turen hjemad igen.

Det koster 150 kr. at være med på turen, og beløbet betales i bussen. Alle er velkomne på turen, uanset hvor man bor. Hav gerne aftalte penge med. Det er også muligt at benytte mobilepay. Prisen dækker kørsel med bus, frokost, entré og rundvisning samt eftermiddagskaffe. Tilmelding er nødvendig til Helene Wonsbek Rasmussen på [email protected] eller 2713 9893.

DATO: Søndag den 7. juni kl. 8.30. Forventet hjemkomst ca. kl. 18.00
STED: Påstigning på bus ved Sæby kirke og Gershøj kirke