Kirke Sonnerup kirke

10. marts 2018

kl. 16:00-18:00

Trio T2O

H2O er som bekendt den kemiske betegnelse for vand. Nu har en nyere dansk trio ladet sig inspirere af denne betegnelse og skiftet H’et ud med et T…

Trioens usædvanlige navn T2O afspejler imidlertid en sammensætning af instrumenter, der er lige så usædvanlig: Tuba, Trompet og Orgel. Disse tre instrumenter åbenbarer i sammenspil en helt ny smuk og fascinerende klangverden, når det er tre særdeles kompetente musikere, der spiller på dem:

Rikke Øland, trompet, Mattias Johansson, tuba, og Birgitte Ebert, orgel. De tre musikere har spillet sammen siden 2008 og har fået en række værker skrevet til besætningen af bl.a. Bo Gunge og Anders Koppel. Rikke Øland er freelance musiker. Hun er uddannet i København og Paris og har spillet som assistent i de fleste danske symfoniorkestre. Mattias Johansson er uddannet i Stockholm og København. Efter en årrække som tubaspiller ved Malmø Operas Orkester blev han ansat ved Aalborg Symfoniorkester, hvor han med en afstikker til Aarhus Symfoniorkester i årene 2008 – 2014 har været ansat siden 2000. Birgitte Ebert er domorganist ved Ribe Domkirke siden 2000 og uddannet i København og Paris.

Kirke Sonnerups egen organist, Morten Skjoldan Petersen, der er medlem af komponistforeningen Komvest, har skrevet et stykke til trioen, Dies Tonalis, der vil blive uropført denne eftermiddag. Ved koncerten vil man desuden kunne høre spændende musik af I. Høiberg, T. Baxter, M. Bønsdorf, J. Ekberg, C. Passilongo og Rued Langgard.