Foto: Stig Nygaard

Afgang Sæby præstegård kl. 10.00 og fra Gershøj kirke kl. 10.10. Hjemkomst ca. kl. 15.00

29. juli 2015

kl. 10:00

Sommerudflugt til Brorfelde

Brorfelde ligger i et smukt kuperet landskab i nærheden af Ugerløse og Gammel Tølløse. Landskabet har sine rødder helt tilbage i istiden. På toppen af bakkerne i dette landskab byggede man i 1953 et observatorium, som var i brug frem til 1996. Herfra blev stjernehimlen udforsket, og observatoriet var både kendt og anerkendt. I 2012 kunne vi opleve området over 24 dage, da årets julekalender udspillede sig i de historiske omgivelser – og selvfølgelig havde det med stjerner at gøre!

Sommerudflugten går i år til Brorfeldes bakker, hvor man kan gå på opdagelse i naturen og lade sig imponere af det smukke landskab og se de kuppelformede kikkertbygninger, der fortæller om teknikken og astronomiens udvikling.

Vi finder et godt sted i nærheden af observatoriet at spise vores medbragte madpakker – medbring mad og drikke til dig selv. På vej hjem fra Brorfelde kører vi omkring havnen i Holbæk, hvor vi får kaffe og kage. Turen er åben for alle interesserede. Vi kører i private biler, og når du melder dig til, skal du sige, om du kan køre, eller om du ønsker kørelejlighed med en anden. Det koster 30 kr. pr. person at deltage i turen og beløbet går til benzin til dem, der kører. Tilmelding til Helene W. Rasmussen på [email protected] eller 46 40 41 61.