Afgang fra Sæby præstegård

30. juni 2021

kl. 09:45-15:00

Sommertur til L.A. Rings atelier

Maleren L.A. Ring besøgte i 1889 Roskilde for første gang efter en invitation fra købmand H.P. Schram, der havde butik i Skomagergade. I 1914 købte Ring huset, der ligger Brøndgade 1, for at bruge det som sit atelier. Samtidig købte han en grund oven for atelieret, hvor han fik bygget et hus til familien. Ad en trappe mellem de to huse kunne han gå frem og tilbage mellem bolig og atelier.

På besøget i Rings atelier vil vi få fortalt om ham som maler, vi kommer på en guidet tur i gaderne på Sankt Jørgensbjerg, og vi ser naturligvis atelieret.

Denne sommer er der en særudstilling i Rings atelier, som fortæller om Rings vej til Roskilde, som bl.a. gik gennem Holtenslægten. Det er en historie, der også har tråde til Sæby, idet N.A. Holten købte Krabbesholm gods i slutningen af 1700-tallet, og han satte sit tydelige og blivende præg på egnen her. Han bekostede Sæby kirkes istandsættelse, han lod skolen ved gadekæret i Sæby opføre, og han byggede landarbejderhuse i den stribe af huse, der i dag bærer hans navn, Holtensminde.

Vi kører i egne biler. Man kan give eller få kørelejlighed under hensyntagen til de gældende corona restriktioner. Hvis du får kørelejlighed, skal du give 30 kr. til benzin. Medbring egen madpakke og drikkevarer. Når vi har spist frokost, kører vi til Kornerup kirke, hvor vi nyder en kop kaffe med kage til. Kirken sørger for kaffen og kagen.

Pga. corona-restriktioner kan Rings hus maksimalt modtage 15 gæster. Der kan altså højst være 15 med på turen. Tilmelding er nødvendig til Helene W. Rasmussen på [email protected] eller tlf. 27 13 98 93.

DATO 30. juni kl. 9.45-ca. 15.00
STED Sæby præstegård