Kirke Sonnerup kirke

13. januar 2016

kl. 19:30

Nytårskoncert med Trio Klezmer

En forrygende verdensmusik, der serveres på den mest spillevende facon. Med udgangspunkt i traditionel klezmer og jiddishe lieder skaber denne trio sit helt eget univers. Her udfoldes spillemandsmusikkens sjæl såvel som nutidens rytmik i et tonesprog, der rummer en masse fest og ballade, men ind imellem også har plads til stor smerte og lidenskab.

Channe Nussbaum er i centrum. Ikke alene fordi hun er trioens sangerinde og sceniske frontfigur, men også fordi hun skriver en stor del af trioens materiale: Nye sange, der forener det bedste fra traditionen med et friskt pust af fornyelse.

Mette Smidl spiller rendyrket klezmer-violin, men på velvalgte steder tilfører hun et ekstra element, når hun slår sig løs i dén sigøjner-stil, der er et andet af hendes specialer og et markant bidrag til trioens særlige udtryk.

Øyvind Ougaard er en sand virtuos. I hans harmonikaspil forenes det traditionelle med elementer fra stort set alle musikalske genrer. Resultatet er en bund, der rummer såvel spillemandens råstyrke som nutidens rytmer og klange.

I Danmark har trioen, takket være sit brede og varierede udtryk, fundet sin form på mange og forskelligartede scener. Der kan være langt fra en støjende café, via koncertsalen, til kirkerummet. Men trioens musik, og fremførelsen af samme, er variabel og rummer en indbygget evne til at finde og anslå de strenge, som har med musik og dertil hørende følelser at gøre. Anmeldere skrev blandt andet:

“Channe Nussbaum synger, så hårene i nakken stritter, og klumpen i halsen melder sig. Man skal være en ualmindelig død cigar for ikke at lade sig rive med.”

– Georg Metz, Information

“I Trio Klezmer har Channe Nussbaum allieret sig med harmonikaspilleren Øyvind Ougaard og violinisten Mette Smidl, et par fremragende musikere, som til fingerspidserne forstår, hvad det hele handler om.”

– Kjeld Frandsen, Berlingske Tidende.

Velkommen til årets nytårskoncert i Kirke Sonnerup kirke, der tegner til at blive særdeles festlig!