Kirke Sonnerup

13. maj 2015

kl. 19:30

Musikgudstjeneste med Dorthe Zielke & Søren Johannsen

Aftenen før Kristi Himmelfart holder vi musikgudstjeneste i Kirke Sonnerup kirke. I år er det duoen Dorthe Zielke & Søren Johannsen på henholdsvis trompet og orgel/klaver, der kommer og spiller for os. Duoen er landskendt efter utallige koncerter over hele landet, og også flere optrædener på TV; blandt andet har de to gange medvirket ved DR’s nytårsgudstjenester. Trompet og orgel klæder både hinanden og kirkerummet. Og Dorthe Zielke & Søren Johannsen er blevet populære for deres virtuose spil og deres flair for at sammensætte et varieret og underholdende program, der har plads til både velkendte og overraskende momenter.

Trompetist Dorthe Zielke har siden sin afslutning på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium spillet i diverse orkestre i ind- og udland, herunder Det Kgl. Kapel, DR Symfoniorkestret, landsdelsorkestrene, Radiosymfoniorkestret i Berlin og Frankfurt, Europa Philharmonie og Mahler Chamber Orchestra.

Søren Johannsen er uddannet som organist fra solistklassen ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. En særlig præstation siger noget om hans virtuose evner: Han har opført J. S. Bachs samlede orgelværker hele otte gange i koncertrækker og én gang over 22,5 timer i samme døgn! En præstation, der sikrede ham en plads i Guiness Book of Records 2001.

Sammen har duoen Dorthe Zielke & Søren Johannsen udgivet adskillige CD’er, altid med festlig, stemningsfuld og afvekslende musik – så glæd jer til aftenen op til Kristi Himmelfart. Atenens prædikant, Birgit Svendsen.