Afgang Sæby kirke kl. 8.45 og Gershøj kirke kl. 8.55. Hjemkomst ca. kl. 18.00

21. juni 2015

kl. 08:45

Midsommerudflugt til Frederiksborg Slot i Hillerød

Mange vil givetvis for sit indre blik kunne se Frederiksborg slot rejse sig i profil over Hillerød by. Med sine tårne og spir løfter slottet sig over byens tage, liggende på de tre holme i slotssøen, omkranset af en imponerende slotspark.

Sæby-Gershøj kirkernes sogneudflugt har det imponerende slot med slotskirke som sit mål i år.

Frederiksborg slot kan føre sin historie helt tilbage til 1200-tallet, og i 1500-tallet kom det i kong Frederik den 2.’s ejerskab. Frederik den 2. byttede sig til det med Birgitte Gøye og Herluf Trolle, som til gengæld fik Skovkloster på Sydsjælland, det nuværende Herlufsholm, som var kirkernes udflugtsmål sidste år. Frederik den 2.’s søn, den driftige Christian den 4., rev det gamle slot ned og lod det nuværende Frederiksborg slot opføre – det skete i 1600-tallet.

Slottet blev hærget af en ødelæggende brand i 1859. Slotskirken undgik som det eneste at blive flammernes bytte og står derfor i dag, som den blev bygget på Christian den 4.’s tid. Resten af slottet blev genopført efter branden med støtte fra brygger J.C. Jacobsen.

På sogneudflugten skal vi til gudstjeneste i den historiske og rigt dekorerede slotskirke. Efter gudstjeneste og frokost er der rundvisning i to spændende særudstillinger på slottet. Den ene udstilling er med dronning Margrethe den 2.’s kjoler, den anden er om besættelsestiden under 2. Verdenskrig.

I udstillingen med dronningens kjoler kan man bl.a. få hendes dåbskjole at se, hendes barndoms legebukser, hendes studenterhue, brudekjole og et udvalg af hendes gallarober.

Udstillingen om tiden fra 1940-1945 belyser forskellige forhold under krigen, som den nazistiske tankegang og ideologi, den beretter om danskeres deltagelse i krigen på henholdsvis allieret og tysk side, og den handler om dagliglivet i perioden, modstandskampen og befrielsen.

Der vil være rundvisning i begge særudstillinger for alle turens deltagere. Efter rundvisningen på slottet kører vi til den hyggelige Vossevang kro ved Ølsted, hvor der vil være kaffe og kage.

Det koster 100 kr. pr. person at deltage. Prisen dækker bus, frokost, entré, rundvisning og kaffe. Udflugten er åben for alle, uanset hvor man bor. Tilmelding er nødvendig til Helene W. Rasmussen på [email protected] eller 46 40 41 61.