Rye præstegård

18. september 2019

kl. 19:30

Læsekreds – Maren Uthaug

Vi indleder sæsonen den 18. september med at læse Maren Uthaugs roman fra 2017 “Hvor der er fugle”.

“Hvor der er fugle” 

Historien begynder stille og roligt, og alt ånder fred og ro, lige indtil der begynder at ske mærkelige ting.

For at redde sin mor må Johan gifte sig med Marie, selv om han elsker Hannah. De bosætter sig på et fyrtårn to sømil fra byen Uthaug i Norge, hvor det blæser så meget, at deres børn må bindes fast for ikke at blæse i havet. Sønnen tror, han er en kalv, datteren er besat af mænd, Marie lugter forkert, og Johan sidder i toppen af fyrtårnet og føler sig bedraget af livet. Men som historien skrider frem, bliver det mindre og mindre sikkert, hvem der egentlig bedrager hvem.

Romanens særkende er, at perspektivet skifter. Vi følger først Johans perspektiv, så datterens, så hustruen, Maries. Det er de samme år, vi hører om, de samme situationer, de samme begivenheder, nogle gange sågar de samme replikker, men fra forskellige synsvinkler.

Maren Uthaug, der er født i 1972, modtog i 2018 DRs romanpris for “Hvor der er fugle”. Hun er en halvt norsk, halvt samisk tegner og forfatter, der har vundet talrige priser for sine romaner og sjove striber. Hendes “Ting, jeg gjorde”- stribe har været del af avisen Politikens kultursektion siden 2013. Forfatteren bor i dag i Danmark.

DATO Onsdag den 18. september kl. 19.30
STED Rye præstegård