Kirke Hyllinge kirke

4. oktober 2018

kl. 19:30

Kvinderne & historien – foredrag 1

Jomfru Sørensen – Lisbeth Smedegaard Andersen fortæller

Det begyndte med jomfru Sørensen – en varm og levende beskrivelse af 200 års kvindeliv med udgangspunkt i kvinderne i forfatterens egen familie. Tankevækkende, engagerende og meget mere end en slægtshistorie.

Lisbeth Smedegaard Andersen er pensioneret præst, og hun har skrevet flere bøger, bl.a. om religiøs kunst. Og kunsten er med hende hele vejen.

I 12 kapitler følger vi forfatterens månedlige besøg hos sin gamle mor på plejehjemmet. Besøgene giver hende anledning til at beskrive årstidernes gang med stemningsfulde og sansemættende øjebliksbilleder af naturen og refleksioner over barndommen, moderens liv og hendes eget.

Bogen er mere end en slægtshistorie. Forfatteren sætter slægtens historie ind i en bredere, samfundsmæssig sammenhæng og giver et fint tidsbillede af Danmark i det 19. og det 20. århundrede belyst af uddrag af breve, romaner og samfundslitteratur.

Med udgangspunkt i sin egen slægts kvinder fortæller Lisbeth Smedegaard Andersen om kvindernes historie, som den har ud­spillet sig fra begyndelsen af 1800-tallet, hvor synet på kvinden og kvinderollen langsomt ændrede sig i takt med samfundsudviklingen. Kvinderne sættes ind i en bredere, samfundsmæssig sammenhæng, så der danner sig et tidsbillede af kvindernes Danmark set fra en fattig familie i Nordjylland til en velstillet borgerfamilie i København.

DATO Torsdag den 4. oktober kl. 19.30 – 21.00

STED   Kirke Hyllinge præstegård