Rye kirke

20. maj 2020

kl. 19:30

Marianne Green band

Musikgudstjeneste aftenen før Kristi himmelfartsdag.

Marianne Green er en anmelderrost sangerinde fra den irske folkemusikscene. Hendes personlige fortolkning af traditionelle irske sange sunget på engelsk og gælisk blandet med egne sange og traditionelle instrumentalnumre, skaber en stemningsfuld atmosfære. Siden udgivelsen af sit debutalbum i 2010 “Dear Irish Boy”, lavet i samarbejde med den irske folk-legende Andy Irvine, har hun turneret i ind- og udland og medvirket i irske TV- og radioprogrammer på både engelsk og gælisk. Hendes kvalificerede research til albummet og indlevelse i den irske tradition samt evnen til at forny musikken, har vakt nysgerrighed og anerkendelse på den irske musikscene. 

Marianne Green har været på flere turnéer i Irland og spillet på store folk-festivaler i bl.a. Irland, England, Italien, Finland og Tunesien.

Marianne Green er vokset op i Danmark med en italiensk mor og en dansk/engelsk far, og netop denne kulturelt blandede baggrund har ifølge hende selv været årsagen til, at hun har været åben over for de irske musikgenrer og -traditioner. Ved siden af sangen har hun de sidste 10 år også arbejdet med den traditionelle irske dans. Hun har danset professionelt med ”Trad Lads & Green Steps”, og har desuden startet skolen ”Dark Green School of Irish Dancing”. 

Albummet ”Dear Irish Boy” er et værk bestående af 12 sange, hvoraf to er skrevet og komponeret af Marianne Green selv og en af hendes faste samarbejdspartnere og producer, Martin O’Hare. Resten af sangene er traditionelle irske sange primært hentet fra Nordirland og specielt fra Co. Down, hvor albummet også er indspillet. Yderligere har hun fået hjælp af Andy Irvine, der er et ikon inden for irsk musik. Han er bl.a. kendt for at være en af de mest fornyende kræfter inden for genren ved at indkapsle essensen af traditionen og samtidig tilføre musikken nye taktarter og akkorder. 

Kom og hør Marianne Green band i Rye Kirke til musikgudstjenesten aftenen før Kristi himmelfartsdag. Bandets besætning er:

Marianne Green: Sang, whistle. 

Bjarne Schmidt: Guitar, bouzouki

Martin O’Hare: Bodhran, bones. 

Sonnich Lydom: Harmonika, mundharmonika. 

DATO: Onsdag den 20. maj 2020 kl. 19.30
STED: Rye kirke