Start fra Allerslev Kirke

24. august 2024

kl. 10:00

Kirkevandring i Lejre

Igen i år inviterer Kræftens Bekæmpelse i Lejre dig med på kirkevandring, og det sker i samarbejde med Allerslev og Osted kirker. Vandringen finder sted den 24. august.

Vi glæder os til endnu en dejlig kirkevandring, som vil foregå i den ånd, vi alle sætter så stor pris på – at få ro i krop og sjæl gennem fællesskab og samvær, mens vi vandrer gennem det smukke landskab i Lejre.

Vi starter i år med morgenandagt i Allerslev Kirke. Fra kirken finder vi Lavringe å og følger derefter Skjoldungestien gennem Lejre by. Vi går videre mod nord, og undervejs går vi under jernbanen, krydser Ledreborg Allé, og fortsætter ad stien, indtil vi når Lejre Museum, hvor vi holder et kort hvil.

Nu fortsætter turen over marken og ind i skoven, forbi den gamle talerstol i Hertha­dalen. Vi passerer Sagnlandets parkeringsplads og går derefter igen mod syd ad Skjoldungestien, med Knapsøen på vores venstre side. Vi følger Skottehusvej ned til Slangealléen, som fører os videre sydpå. Hvor Skjoldungestien drejer til højre mod Hule Mølle, går vi i stedet til venstre mod Dellinge Mølle. Her holder vi pause, mens vi spiser frokost.

Vi fortsætter mod syd ad vejen gennem Tokkerup, indtil vi når Hvalsøvejen nord for Osted. Vi finder stien, der går gennem det grønne område ved parcelhuskvarteret og når frem til Osted Kirke, hvor der er pause med kaffe, te, kage og musik. Godt ud­hvilede finder vi igen Skjoldungestien og følger den tilbage til Allerslev Kirke, hvor vi afslutter vandringen med aftenandagt.Dagen afsluttes med fælles spisning i Restaurant Fasaneriet.

Vi bruger hele dagen på vandringen, som er ca. 17,5 km lang.

Pris for deltagelse samt det endelige program vil være klar i slutningen af juni. Hvis du er interesseret i at deltage, så skriv til formand for Kræftens Bekæmpelse, Lejre Lokalforening Lotte Mikkelsen: [email protected].