Kirke Sonnerup kirke

5. maj 2016

kl. 19:30

Jutlandia Saxophone Quartet live

Musikgudstjenesten på Kristi Himmelfarts aften er gået hen og blevet en tradition i Kirke Sonnerup kirke. I år er det lykkedes at få en af landets mest efterspurgte kvartetter til at komme til Kirke Sonnerup. Der er tale om noget så usædvanligt som en saxofonkvartet.

Jutlandia Saxophone Quartet er en jysk kvartet, der blev etableret i 1996. I årene der fulgte, udviklede Jutlandia Saxophone Quartet sig hurtigt til et af de mest aktive ensembler i det danske musikliv – men også med en stor turnévirksomhed, navnlig i Skandinavien men også i Tyskland, England, Holland og Japan. De fire musikere, der alle er konservatorieuddannede og har en lang musikerkarriere bag sig, spiller på fire forskellige saxofoner:

Henriette Jensen, sopransaxofon

Kasper Hemmer Pihl, altsaxofon

Michael H. Lund, tenorsaxofon

Florián Navarro, barytonsaxofon

Ved musikgudstjenesten i Kirke Sonnerup kan man glæde sig til at høre et meget bredt og varieret repertoire, der strækker sig fra saxofonkvartettens originalrepertoire over helt nye værker, ofte skrevet til kvartetten, og bearbejdelser af kendte klassiske værker. Og man vil kunne glæde sig over den helt særlige klang, der opstår når de fire saxofoner spiller sammen.