Kirke Hyllinge kirke

8. februar 2020

kl. 16:00

Højsangen for kor – en hyldest til kærligheden

Palaestra Vokalensemble med kammerensemble synger under ledelse af Cecilia Martin-Löf, Universitetet i Lund.

Et højt profileret kammerkor, Palaestra Vokalensemble, kommer til Kirke Hyllinge kirke for at synge værker til tekster fra Højsangen, Bibelens store sanselige kærlighedsdigt. 

”Alle (Bibelens) skrifter er hellige, men Højsangen er det helligste af det hellige”, sagde Rabbi Aqiba ben Joseph for næsten 2.000 år siden og gav således Højsangen sin ultimative hyldest. 

Mange forskellige fortolkninger af Højsangen er blevet foretaget gennem årene. Nogle har været allegoriske, andre bogstavelige, dramatiske eller kultiske.

Den lokale komponist Timothy Baxter har udvalgt dele af Song of Songs (Højsangen) fra ”The New English Bible”. Teksten er sat som et landsbybryllup med koret 

som bryllupsgæster og de to solister som brud og gom. Et kammerensemble bestående af piano, harpe og en række slagtøjsinstrumenter angiver den eksotiske stemning, medens sanseligheden og lidenskaben kommer i fuldt flor i de vokale soloafsnit. 

Tillige bliver der opført tilsvarende værker, flere af dem nye, af andre Komvest-komponister, www.komvest.dk. Alle tekster er uddrag fra Højsangen valgt af komponisterne. Der synges på dansk, engelsk og italiensk.

Koret er et projektbaseret kor under ledelse af Cecilia Martin-Löf, som underviser i korledelse på Lunds Universitet. Korets sangere er solistisk uddannede, og de optræder tillige i mange andre sammenhænge. Cecilia Martin-Löf er kendt i Danmark som tidligere leder af DR’s pigekor, fra en række koncerter og som dirigent for Komvests tidligere projektkor Ensemble Vest.

DATO: Lørdag den 8. februar kl. 16.00
STED: Kirke Hyllinge kirke