Kirke Hyllinge kirke & præstegård

30. oktober 2015

kl. 11:00

Gudstjeneste og frokostmøde i Kirke Hyllinge

“Eh”

Vi vil gerne invitere alle til gudstjeneste og frokostmøde. Vi begynder i kirken til en kort gudstjeneste, derefter går vi ned i præstegården, hvor vi spiser en god frokost. Efter frokosten vil vores nabopræst Dorte Pedersen fortælle om at være præst i Canada. Hun skriver:

Mens disse linjer skrives er der valgkamp i Danmark, når du læser disse linjer er det for længst kendt hvem der leder Danmark, om vi har nulvækst eller nulkommafemvækst. Et af valgkampens slogans lyder noget i retning af: “Vi bevarer det Danmark du kender”, og når jeg kommer til Kirke Hyllinge i oktober og fortæller om min tid som præst i Toronto (og lidt om min tid som sømandspræst i Hull, Nordengland), så kommer det først og fremmest til at handle om kirken og menigheden dér, men også om det Danmark immigranterne kendte, og som ikke findes mere, til fortrydelse eller glæde; og så kommer det til at handle om pionerånd og fællesskab, om ud- og hjemlængsel, som synes at være immigrantens lod, om svære begyndelser og endnu sværere afskeder. Om Grin og gråd, og sproglige forbistringer og sjove episoder og om et stort og smukt land.

Canada er verdens næststørste land, men (næsten) intet karakteriserer beboerne bedre, end den lille lyd, som bedst angives med bogstaverne eh? Det kan siges på uendeligt mange måder og have mange betydninger, det lærer man; ligesom man lærer, at i verdens næststørste land er alting MEGET STORT! Parkeringspladser er så store, at en bil kan forsvinde, hvis man ikke lærer at tyde tegnene på væggen! Og når man endelig finder den,- bilen – har den stået så længe med lyset tændt, at der nu ikke er mere strøm på. Og fortovskanter er høje som små broer, det lærer man, når man svinger ind i en indkørsel, men opdager at ens splinternye bil ikke kommer over kanten men i stedet bliver hængende på den, alt imens undervognen presses godt og grundigt sammen; der er meget at vænne sig til, og det gør man jo! Og man lærer fra dem, der gik forud, de seje immigranter, som til enhver tid får ting til at ske.

Pris for frokost er 50 kr. Tilmelding til frokost til [email protected] eller 46 40 41 34 senest tirsdag den 27. oktober