Den gamle skole i Kirke Såby

26. november 2019

kl. 19:00

Filmklub Bergmann

Loving Vincent

En såret mand vakler den 29. juli 1890 ned ad gaden i den lille franske by Auvers. Han holder sine hænder mod et frisk skud­sår i maven.

Hvad skete der? Sådan spørger de to instruktører, den polske Dorota Kobiela og den britiske Hugh Welchman, i fællesskab i deres film fra 2017.

Med det udgangspunkt har de gjort Loving Vincent til en krimi, der kredser sig tættere ind på den eftermiddag, hvor van Gogh vaklede ind til den lokale læge med et dødeligt sår i maven. Manden, der stiller spørgsmålene, er Armand Roulin, søn af en lokal postmand. Armand forestiller sig det, vi alle gerne vil se, en mordgåde, et højt svunget drama om drabet på et geni.

I stedet afdækker han en trist skæbne, et maniodepressivt og ulykkeligt menneske, der malede og tegnede for at helbrede sig selv, og som i sin mani skabte en original teknik, der kunne bane vej for tusinder af andre kunstnere.

Manden er maleren Vincent van Gogh, som på det tidspunkt var en helt ukendt maler, men som jo i dag er gået over i historien som en af historiens største kunstnere.

Loving Vincent er verdens første 100 procent olieanimerede film, hvor 150 kunstnere har håndmalet hvert eneste af de malerier, der udgør filmens 65.000 billeder Resultatet er en farvestrålende, fascinerende og rørende beretning om skaberglæde og lidenskab, passion og fortvivlelse.

Filmen blev nomineret til en Oscar i kategorien Bedste animationsfilm, og vandt samme pris ved European Film Awards.

DATO Tirsdag den 26. november kl. 19.00
STED Den gamle skole i Kirke Såby