Korledere i 2014: Ida Ellegaard & Dan Hemmer

Sæby kirke

3. juli 2014

kl. 15:00

Familiekoret 2014

Syng med tusinde stemmer
så vi sammen fornemmer
denne herlige, særlige
glæde det er at synge.

Kan du lide at synge, er Familiekoret lige noget for dig. Det er en glæde at synge, og det er en almindelig erfaring, at man ikke både kan synge og være sur på en og samme tid. Det kan simpelthen ikke lade sig gøre. Der ligger en vældig kraft i det at synge, og vi kalder det, at der bliver sunget, så taget løfter sig. Der skal naturligvis mere end menneskelige stemmer til at løfte et tag, men med udtrykket siger vi, at sangen rummer en styrke og en fylde, som ligger ud over, hvad vi kan forklare og godtgøre. I sangen forenes og forbindes mennesker, åndedrættet falder i en fælles rytme, og det er ikke som i en samtale, hvor vi hver især overvejer vore egne ord og argumenter. Når vi synger skal vi ikke belægge vore ord eller overbevise en modpart. Tværtimod skal vi blot lægge synge det ud, som allerede er givet.

Familiekoret synger i år et udvalg af påske- og forårssange under ledelse af Dan Hemmer, organist i Kirke Hyllinge og Lyndby, og Ida Ellegaard, sanger i Ferslev og Vellerup. Koret er et samarbejde mellem sognene i Sæby, Gershøj, Kirke Hyllinge, Lyndby, Ferslev, Vellerup og Skibby, og det er for folk i alle aldre, man skal bare kunne læse. Man behøver ikke at have erfaring med at synge i kor for at være med, det eneste, der er brug for, er glæde ved at synge og man kan komme alene eller sammen med sin familie. Koret slutter af med at medvirke ved en familiegudstjeneste i Sæby kirke, palmesøndag.

Vi spiser sammen hver gang, der er Familiekor; maden koster 20 kr. for voksne og 10 kr. for børn. Af hensyn til bestilling af mad er tilmelding nødvendig til Helene W. Rasmussen på [email protected] eller 46 40 41 61.