Kirke Hyllinge Kirke

6. marts 2022

kl. 16:00

‘En hyldest til Benny Andersen’

Koncert med Rasmus Dissing, Henrik Gunde, Jens Jensen og Morten Lund

I august 2018 mistede vi en af Danmarks mest folkekære kunstnere – nationalpoet, forfatter, pianist og komponist Benny Andersen. Benny Andersens digte, sange og samarbejdet med en anden højtelsket figur, troubadouren Povl Dissing, satte sit umiskendelige præg på den danske folkesjæl, og har henrykket det danske publikum gennem adskillige årtier. Povl Dissing har siden en faldulykke, der medførte en alvorlig høreskade, valgt at lade sig pensionere som sanger. 

Nu har bassist Jens Jefsen og trommeslager Morten Lund, som begge turnerede med den originale Dissing/Andersen kvartet, samlet et nyt orkester, som hylder Povl Dissings & Benny Andersens univers og de elskede sange og tekster. 

I front Rasmus Dissing…ja, efternavnet taler vel nærmest for sig selv. Rasmus er naturligvis vokset op med sin fars fortolkninger i ørerne, men har sideløbende udviklet sin helt egen personlige stil, bl.a. i orkesteret med broderen Jonas og vennen Las. Nu er han klar til at tage fat om Benny Andersens repertoire, og han gør det med en overbevisning, der er den rene fryd! 

Ved klaveret: Henrik Gunde. Uden sammenligning Danmarks mest udadvendte, kreative- og humørfyldte pianist. Kendt og elsket i utallige sammenhænge med alt fra DR Big Band til samarbejdet med bl.a. Erik Grip. Gunde tilføjer netop den humor og skæve vinkel i Benny Andersens sange, som passer så fortrinligt til melodierne. 

Og altså den “originale” rytmegruppe: Jens Jefsen og Morten Lund. Jens Jefsen har været trofast makker på landevejene med Povl Dissing/Benny Andersen siden begyndelsen af 80´erne, og medvirker på tidløse album som “Hymner & Ukrudt”, “Oven visse vande”, “Skynd dig langsomt” mfl. Morten Lund overtog trommepladsen i 2000, og var fast medlem frem til Benny Andersens død i 2018. Sammen har de med tiden udviklet en helt unik akkompagnementsstil – nærmest som en slags meddigtende rytmegruppe. 

Forvent genkendelsens glæde, men forvent også helt nye eventyr og fortolkninger i det elskede repertoire. Men frem for alt forvent en kærlig musikalsk hilsen – en herlig koncert med levende samspil, masser af smil (måske en lille tåre) og latter, præcis som Benny Andersen elskede det.

Tid Søndag den 6. marts kl. 16.00
Sted Kirke Hyllinge kirke