Kirke Sonnerup kirke

2. februar 2020

kl. 17:00

DORTHE ZIELKE & SØREN JOHANNSEN

Musikgudstjenesten på kyndelmisse-søndag er gået hen og blevet en af årets smukkeste traditioner i Kirke Sonnerup kirke. Alle deltagere får et lys med ind i kirken. På et tidspunkt slukkes den elektriske belysning, og dér i vintermørket tændes de levende lys ét efter ét – i år med ledsagelse af trompet og orgel fra denne virtuose duo, der har lovet musik, som spænder fra det meditative til det festlige! 

Duoen Dorthe Zielke & Søren Johannsen på henholdsvis trompet og orgel/klaver gæster Kirke Sonnerup kirke den første søndag i februar – kyndelmisse-søndag. Duoen er landskendt efter utallige koncerter over hele landet, og også flere optrædener på TV, blandt andet ved DR’s nytårsgudstjenester. Trompet og orgel klæder både hinanden og kirkerummet. Dorthe Zielke & Søren Johannsen er blevet populære for deres virtuose spil og deres flair for at sammensætte et varieret og underholdende program, der har plads til både velkendte og overraskende momenter.

Trompetist Dorthe Zielke har siden sin afslutning på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium spillet i diverse orkestre i ind- og udland, herunder Det Kgl. Kapel, DR Symfoniorkestret, landsdelsorkestrene, Radiosymfoniorkestret i Berlin og Frankfurt, Europa Philharmonie og Mahler Chamber Orchestra.

Søren Johannsen er uddannet som organist fra solistklassen ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. En særlig præstation siger noget om hans virtuose evner: Han har opført J. S. Bachs samlede orgelværker hele otte gange i koncertrækker og én gang over 22,5 timer i samme døgn! En præstation, der sikrede ham en plads i Guiness Book of Records 2001.

Sammen har duoen Dorthe Zielke & Søren Johannsen udgivet adskillige CD’er, altid med festlig, stemningsfuld og afvekslende musik – så gå ikke glip af muligheden for at høre dem i Kirke Sonnerup kirke.

DATO: Søndag den 2. februar kl. 17.00
STED: Kirke Sonnerup kirke