Motetkoret fylder snart 10 år!

Et blandet kor for voksne fylder rundt
10 års jubilæet bliver fejret på behørig vis til efteråret, men inden da åbner vi op for nye sangere. Her får du lidt af historien om koret: Det var en af egnens bedste kirkesangere, Mogens Hansen, der for nu snart 10 år siden spurgte mig, om ikke det kunne være en ide at lave et kor. Jeg var lige startet som organist i Rye og kirke Sonnerup, og havde egentlig nok at gøre med børnekor og alle de andre nye opgaver. Men et rigtig blandet kor for voksne… det kunne jo blive spændende. Så vi begyndte at spørge sangere rundt omkring, og rigtig mange bed på. Faktisk har Motetkoret i alle årene ligget stabilt på godt 20 sangere og nogenlunde fornuftigt fordelt på de fire stemmer sopran, alt, tenor og bas. Ganske flot statistik, når vi selv skal sige det.

Nogle undrede sig i starten over vores navn ”Motetkoret”, hvad betød mon det? Jeg husker, at en velmenende skribent, der skrev om os i Lokalbladet, havde fået omdøbt os til ”Motel-koret”.

Men ordet motet betyder ganske enkelt en flerstemmig korsats eller -sang til at synge i kirken, typisk lige efter prædiken. Og motetter har vi sunget mange af. Men vi synger også alt mulig andet: klassisk fra renæssance til nutid, musical, jazz, evergreens, gospel og pop. Og vi har også sunget helt ny musik skrevet af undertegnede og af Timothy Baxter,
engelsk komponist men nu bosiddende i Danmark, og sanger i Motetkoret.

I den kommende tid skal vi synge i Kirke Sonnerup kirke følgende dage: Palmesøndag d. 25. marts kl. 11.00 (sammen med B/U-koret), søndag d. 15. april kl. 11.00 (hvor også Bertel Haarder kommer), og til Forårssang torsdag d. 3. maj kl. 19.30. I foråret skal vi også optræde i Kunstsmedjen i Roskilde, der er et sted med udstillinger og musikarrangementer.

Til efteråret skal vi fejre Motetkorets 10 års jubilæum. Men inden da vil vi gerne invitere nye indenfor – og det er her, du kommer ind i billedet. Hvis du kan lide at synge, men savner et kor, hvor netop glæden ved musikken er det vigtigste, så håber vi, du vil overveje at være med i Motetkoret – du skal være hjertelig velkommen. Det er selvfølgelig en fordel, hvis du har prøvet at synge i kor før, men bestemt ikke noget krav! Hvis du ønsker det, laver jeg gerne en stemmeprøve med dig, så du bliver placeret i den rigtige stemmegruppe: sopran, alt, tenor eller bas.

Ring til mig på 2651 5262 eller skriv en mail på [email protected], og hør mere om koret. Eller bare mød op en torsdag når vi øver i Kirke Sonnerup kirke fra kl. 19.00-21.00.

Morten Skjoldan Petersen