Læsekredsen

”Det udvider éns horisont at blive inviteret til at se livet fra de nye perspektiver, man kan møde i en roman.”

Sådan har Jens Christian Grøndahl engang sagt i et interview. Læsekredsen i Rye har taget Grøndahls ord til sig og inviterer nu til en ny sæson Læsekreds i Rye præstegård. Bøgerne til nedenstående arrangementer kan lånes på Kirke Hyllinge bibliotek.

Første gang vi mødes er onsdag den 20. september, hvor vi læser Jens Christian Grøndahls lille perle af en roman fra 2000 Virginia.
Begivenhederne i bogen tager deres udgangspunkt en krigssommer under 2. verdenskrig, hvor tre menneskers livsbane tilfældigt skærer hinanden: En 16-årig ung pige på sommerophold ved Vesterhavet, en nedstyrtet engelsk pilot og en dreng, der senere bliver til bogens fortæller.
Jens Christian Grøndahl (f. 1959) har udsendt en lang række bøger, der er oversat til over 25 sprog, senest romanen Tit er jeg glad fra 2016.han har modtaget flere priser bl.a. De Gyldne Laurberg i 1998.

På næste læsekredsaften den 25. oktober har vi programsat: John Steinbecks roman Vredens druer

Vredens druer fra 1939 er en moderne folkevandringssaga fra 1930’ernes U.S.A. om Oklahomas forgældede bønder, der drives fra deres jord og bliver lokket til Californien, hvor de udnyttes på det groveste og ender arbejdsløse og hjemløse på landevejen.
Vredens druer , der ved sin udgivelse omgående blev en bestseller, vakte en så voldsom debat i USA, at udgivelsen er blevet betegnet som en national begivenhed og den betragtes som Steinbecks hovedværk. Den vandt Pulitzer-prisen i 1940 og var en væsentlig begrundelse for hans modtagelse af Nobelprisen i 1962.
Vi får denne aften besøg af valgmenighedspræst fra Osted Laura Lundager Jensen, som vil drøfte bogen med os.
Romanen kan undtagelsesvis afhentes 6 uger før læsekredsaftenen på biblioteket, da den er et digert værk.

Onsdag den 29. november mødes vi for at læse den norske forfatter Roy Jacobsens roman Vidunderbarn fra 2009.
I romanen er vi tilbage i 1960’ernes Oslo, nærmere bestemt boligblokforstaden Årvoll. Her bor drengen Finn alene med sin mor, men da økonomien skranter, ser Finns mor sig nødsaget til at søge en lejer at dele huslejen med.
Roy Jacobsen født den 26. december 1954 blev nomineret til Nordisk råds litteraturpris for romanerne Sejrherrerne i 1991 og Frost i 2004.

Hvad bestilling og anskaffelse af bøgerne angår, stiller Kirke Hyllinge bibliotek en fin service til rådighed. Den enkelte deltager kan afhente og aflevere sit eget eksemplar på Kirke Hyllinge bibliotek ca. en måned før læsekredsaftenen.

Velmødt- også til nye deltagere!

Aase Rabjerg, bibliotekar

Birgit Svendsen, sognepræst